2011. december 14., szerda

Tippek, trükkök 3. rész – A biztonság

Kedves Felhasználóink,

Folytatódik bejegyzés-sorozatunk, mely segítséget nyújthat cseréitek, illetve aukcióitok lebonyolítása során. Mai bejegyzésünk témája a felhasználói biztonság, ami úgy gondoljuk kulcskérdés az internetes üzletelés során. Egyrészről nagyon fontos, hogy mi magunk is biztonságban tudhassuk az adatainkat, másrészről pedig fontos, hogy az egész üzlet biztonságos keretek között bonyolódjon le.

Nézzük lépésről lépésre, melyek azok a pontok amikre érdemes odafigyelnetek:

Kérdések

Amellett, hogy igyekeznünk kell minél több információt megtudni a kiszemelt termékről, illetve a szállítási feltételekről a bonyodalmak elkerülése érdekében, fontos, hogy hogyan válaszolunk a mi általunk cserére, vagy aukcióra bocsátott termékeinkhez érkezett érdeklődésekre. A gördülékeny üzletkötéshez elengedhetetlen minél pontosabban válaszolni a feltett kérdésékre, hogy a vevő biztonsággal tudja kell-e neki termékünk, vagy sem. Közvetlen elérhetőségeinket nem célszerű nyilvánosságra hozni az oldalon – ezt egyébként Oldalunk Általános Felhasználási Feltételei is tiltják. Sosem tudhatjuk ki olvassa az oldalt, és milyen adatokhoz jut hozzá. Az oldalunk keretei között zajló cserék biztonságosabbak, mint a magánlevelezés által elért egyezségek.

Felhasználói azonosítás

Mielőtt ajánlatot teszünk egy termékre érdemes megnézni, hogy az eladó milyen azonosítási szinttel rendelkezik. Ezen azonosítási szintek megmutatják, hogy a felhasználó milyen minőségű adatokkal igazolta magát. Az alacsony szintű azonosítással rendelkező felhasználó emailben, a közepes szintű azonosítással rendelkező SMS-ben, míg a magas szintű azonosítással rendelkező felhasználó bankszámlával azonosította magát. Az azonosításról további információkat itt találhattok.

Értékelések

Az azonosítások mellett fontos funkció oldalunk értékelési lehetősége. Az értékelések a felhasználók profiljában olvashatók. Járjunk utána, hogy akivel üzletet kívánunk kötni milyen korábbi értékelésekkel rendelkezik. Ezek az értékelések általában hűen tükrözik a partner hozzáállását, és viselkedését az üzletelés során.

Siker esetén

Ha mindent rendben találtunk, és megkötődik az üzlet, a rendszer elküldi a partner elérhetőségeit emailben. Előfordulhat, hogy ez az üzenet nem egyből érkezik meg, bizonyos levelezőrendszerek a SPAM, vagy levélszemét mappába sorolják az üzenetet, így érdemes ezeken a helyeken is leellenőriznünk a levelet. A kapcsolatfelvétel során csak azokat az adatainkat közöljük a partnerrel, melyek feltétlenül szükségesek az üzlet megkötéséhez. A nem szükséges személyes adatainkat, illetve jelszavainkat semmi esetben se adjuk ki egy másik félnek.

A fentiek alapján reméljük sikerül elkerülnötök a félreértéseket, és továbbra is biztonságban üzletelhettek!

Üdvözlettel:
A cserebere.hu csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése