2011. október 26., szerda

Tippek, trükkök I. rész – A kezdetek

Kedves Felhasználóink,

A mai napon új bejegyzés-sorozatot indítunk a cserebere blog oldalán. Oldalunk célja a kezdetektől, hogy elősegítsük felhasználóink számára a cserék, illetve aukciók lebonyolítását. Új sorozatunk is ehhez az elképzeléshez illeszkedik. Bejegyzéseinkből olyan tippeket, és trükköket ismerhettek meg, melyek segítenek számotokra az üzletek lebonyolítása során.

Sorozatunk első cikke a kezdetekkel, a termékfeltöltéssel foglalkozik. Tippeket, támpontokat szeretnénk Nektek nyújtani arra, hogy hogyan tehetitek vonzóbbá termékeiteket, és ezáltal hogyan tudjátok hamarabb elcserélni, vagy eladni a feltöltött portékákat.

Kategória és megnevezés

Alapvető dolognak hangzik, mégis előfordulhat, hogy egy figyelmetlenség, egy véletlen folytán más kategóriába kerül termékünk, és ezáltal sokkal kevesebben lelnek rá, mint várnánk. Kiemelt fontosságú, hogy pontosan nevezzük meg milyen termékről van szó, és helyesen jelöljük ki milyen kategóriába esik a kérdéses áru.

Termékleírás

Egy vonzó, részletes, de lényegre törő termékleírás nagyon sokat segíthet az üzletelés során. Próbáljunk meg minden információt előzetesen összegyűjteni termékünkről, részletezzük a tulajdonságait, és állapotát. Kerüljük a hangzatos marketing címszavakat, inkább a termék gyártójának honlapjáról vegyünk információt, és legyünk őszinték a termék előnyeivel és esetleges hibáival is kapcsolatban. A képek mellett akár még videót is mellékelhetünk termékleírásunk mellé. Gondoljunk bele milyen kellemes érzés, amikor mi saját magunk számára keresünk egy terméket, és egy a fentiekhez hasonló leírással találkozunk, mellyel kapcsolatban csak pár kérdésünk merül fel. Az ehhez hasonló leírásoknak információ-nyújtó funkciója mellett egy másik fontos tulajdonsága is van. Egy korrekt, részletes leírás az eladó megítélését is jócskán javíthatja. Érdemes így megfontolni, hogy mi a fontos számunkra? Hogy számos kérdés merüljön fel termékünkkel kapcsolatban, vagy hogy mihamarabb sikeresen zárjuk az üzletelést?

Részletek

Rendkívüli pontossággal adjuk meg, hogy milyen áron, és milyen feltételekkel kínáljuk eladásra, vagy cserére az árut. Ne adódjanak félreértések, vagy konfliktusok a partnerrel. Válasszuk ki a helyes fizetési módot, a termék pontos árát, és a szállítási költségről is adjunk előzetes információt.

Véglegesítés

A fenti pontok elkészítése után érdemes még egyszer ellenőrizni a feladni kívánt termékünket, hogy mindent az elképzeléseinknek megfelelően töltöttünk-e ki. Ha ez megtörtént már nincs más dolgunk, csak feladni hirdetésünket, hátradőlni, és várni a beérkező ajánlatokat.

Reméljük ezen tippek segítenek majd üzleteitek lebonyolításában és hozzájárulnak, hogy még több sikert könyvelhessetek el oldalunkon!

Üdvözlettel:
A cserebere.hu csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése